DDV posledice SARS-CoV-2 (COVID-19) - webinar

Namen seminarja

Trenutna situacija predstavlja neprijetno presenečenje tudi na področju obračunavanja DDV. Mnogi davčni zavezanci, ki so bili primorani prekiniti s poslovanjem, ne morejo opravljati obdavčene dejavnosti, ki je pogoj za odbijanje DDV od nabav blaga in storitev, ki pa so se že zgodile. Prav tako so davčni zavezanci primorani opravljati nabave blaga in storitve le zaradi trenutnega izrednega stanja, zato se velikokrat sprašujejo, kako je z odbitkom tega DDV. Po drugi strani pa določeni davčni zavezanci poslujejo še naprej, pri tem pa se srečujejo z novimi poslovnimi dogodki tudi zaradi morebitne prilagoditve dejavnosti nastali situaciji, ki odpirajo nova vprašanja, kot je na primer uporaba znižane DDV stopnje. Poleg tega je treba opozoriti, da je Ministrstvo za finance 24. marca 2020, v okviru ukrepov za obvladovanje posledic epidemije na Evropsko komisijo, naslovilo zahtevo za odobritev možnosti oprostitve DDV za uvoz zaščitnih sredstev, medicinskih pripomočkov in drugega blaga, ki je nujno potrebno za preprečevanje širjenja in obvladovanje posledic epidemije v Sloveniji.

Na webinarju bodo predstavljeni razpoložljivi vzvodi, ki jih davčni zavezanci imajo, da znotraj dovoljenih zakonskih okvirjev ublažijo negativne DDV posledice ter novosti, ki so predstavljene v teh dneh vezane tudi na DDV.

Webinar bo potekal v on-line obliki v živo. Vsa navodila in napotke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Tekom webinarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

Komu je namenjen

Webinar je namenjen vsem, ki se ukvarjajo z DDV in so se ob krizi, ki jih je povzročil SARS-CoV-2 (COVID-19), znašli pred dilemami.

Iz programa seminarja

 1. Informacije in vzvodi glede administrativnih obveznosti in plačila DDV
 • Roki za oddajo DDV poročil in plačila DDV
 • Kakšna so pravila za odlog plačila DDV?
 • DDV po plačani realizacija
 1. Odbitek DDV in njegov popravek
 • Odbitek DDV od nabave obvezne zaščitne opreme
 • Ali lahko davčni zavezanec odbije DDV od opreme, ki jo zaposleni uporablja doma?
 • Kakšne so posledice, če davčni zavezanec zalog blaga trenutno ne more uporabljati?
 • Kako je z blagom, ki zaradi pretečenega roka ni več uporabno?
 • Kakšne so posledice, če je davčni zavezanec nabavil blago in storitve, ki jih ne more uporabiti za opravljanje svoje obdavčene dejavnosti zaradi ukrepov povezanih z virusom?
 • Odpovedi pogodb in odškodnine
 • Obvezno plačilo stroškov kljub neposlovanju – kako je z odbitkom DDV
 1. Donacija blaga in brezplačno opravljene storitve
 • Je treba DDV obračunati?
 • Je treba popraviti odbitek DDV?
 1. Stopnja DDV pri medicinski opremi
 • Kakšni so koraki za ugotovitev pravilne DDV stopnje?
 • Kateri vzvodi so na voljo davčnemu zavezancu za preverjanje uporabe DDV stopnje?

Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na izbranih seminarjih/webinarjih v okviru Centra za izobraževanje (izključujejo se krajši on-line in več-dnevni seminarji). Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje dva dni pred izvedbo webinarja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
 • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Če vam razpisani termini seminarja ne utrezajo in bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

DatumMestoCena  
8.6.2020Za ta termin žal ni več prostih mest.

Povprašajte po novem terminu seminarja
190 EUR + DDVZa ta termin žal ni več prostih mest.

Povprašajte po novem terminu seminarja
Za ta termin žal ni več prostih mest.

Povprašajte po novem terminu seminarja

Predavatelj/i

je davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica te zbornice v evropskem združenju davčnih svetovalcev CFE (Confédération Fiscale Européenne). Od leta 2018 je tudi zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji. V tesnem sodelovanju z založbo Verlag Dashofer se je skozi dolgoletno delo specializirala za

Potek seminarja

Webinar bo potekal med 12.00 in 15.00 uro. Število mest je omejeno!

Za udeležbo potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti v živo, boste prejeli posnetek predavanja in, ki vam bo na voljo za ogled 1 teden po izvedbi webinarja.

Ta operacija je dostopna samo prijavljenim uporabnikom.
Prosimo, registrirajte se.

Drugi seminarji tega predavatelja:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih
-->