Analiziranje in razumevanje računovodskih izkazov za različne uporabnike

Namen seminarja

Računovodski izkazi (bilanca stanja, izkaz poslovnega izida, izkaz denarnih tokov) so slika poslovanja vsakega podjetja in podjetnika. Zato je zelo pomembno, da vemo, kakšno sliko kažemo naši poslovni javnosti. V današnjem razvoju podjetništva je zelo pomembno, da sami vemo kdo smo, kam se lahko uvrščamo, kaj lahko zahtevamo od poslovnih partnerjev in kaj lahko damo bančnikom ter da znamo pravilno oceniti in izbrati prave poslovne partnerje. Na vsa ta vprašanja bomo znali odgovoriti, če poznamo BONITETO poslovanja.

Vprašamo vas: »Ali znate brati in razumeti računovodske izkaze, ali veste, kje so lahko pasti in nevarnosti v računovodskih izkazih, poznate svojo boniteto oz. boniteto vašega poslovnega partnerja,...?«, če odgovori niso pritrdilni nič narobe, zato vas z veseljem vabimo, da se udeležite našega seminarja oz. delavnice, kjer vas bomo seznanili in naučili vse, kar se iz računovodskih poročil razbere in razume, prav tako vas bomo opozorili na pasti in nevarnosti. 

Na vse ta naloge in vprašanja bomo znali odgovoriti, če bomo znali ugotoviti boniteto in vpliv denarnega toka na naše poslovanje. Pomembno je razumeti glavne informacije, ki nam dajo sliko o poslovni in finančni stabilnosti poslovanja, kreditni sposobnosti in likvidnosti ter s tem znižujemo tveganje denarnega poslovanja. 

Komu je namenjen

Seminar je namenjen direktorjem podjetij, samostojnim podjetnikom, vodjem financ in računovodstev, vodjem računovodskih servisov, finančnim analitikom in vsem, ki se srečujejo z analiziranjem računovodskih izkazov. 

Iz programa seminarja

 • Informacije iz računovodskih izkazov (bilanca stanja, izkaz poslov nega izida, izkaz denarnih tokov.
 • Pomen internih aktov o poslovanju družbe.
 • Kdo so uporabniki računovodskih informacij in kakšne informacije jim posredujemo?
 • Predstavitev ključnih pojmov iz bilance stanja, izkaza poslovnega izida in izkaza denarnih tokov.
 • Kako ugotovimo boniteto poslovanja s pomočjo računovodskih izkazov?
 • Kdaj in zakaj je pomembno dolgoročno in kratkoročno finančno načrtovanje pri poslovanju in kakšen je lahko vpliv na poslovne odločitve ?
 • Pomen in vsebina finančne analize.
 • Uporaba, pomen in komentarji povezani z izračuni finančnih in računovodskih kazalnikov poslovanja (likvidnost, solventnost, donos, ekonomičnost, dodana vrednost, kapitalska ustreznost, zadolženost, investicijska sposobnost, EBIT, EBITDA, NOPAT, obratni kapital, neto dolg, neto upnika ali dolžnik, EVA ipd.).
 • Izračun in razumevanje koeficientov likvidnosti, plačilne sposobnosti, obračanja sredstev in obveznosti.
 • Diskusija in odgovori na vprašanja udeleženk/udeležencev..

Cena vključuje:

 • gradivo,
 • jutranjo kavico,
 • pogostitev med odmori in
 • potrdilo o udeležbi.

Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje. Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

DatumMestoCena  
6.11.2018Ljubljana210 EUR + DDVPRIJAVA

Predavatelj/i

univ. dipl. ekon., dolgoletna direktorica s področja financ in računovodstva, samostojna podjetnica, ki se ukvarja z izobraževanjem in svetovanjem s področja računovodstva, davkov in financ. Predava na višjih in visokih šolah ter na fakultetah, kjer je nosilka strokovnih predmetov s področja,računovodstva in financ. Je izvajalka mnogih znanstvenih,

Potek seminarja

08.45 - 09.00 Dobrodošlica ob kavi

09.00 - 11.00 Predavanje I. del

11.00 - 11.30 Odmor s pogostitvijo

11.30 - 13.30 Predavanje II. del

13.30 - Čas za vprašanja in zaključek srečanja

Ta operacija je dostopna samo prijavljenim uporabnikom.
Prosimo, registrirajte se.

Drugi seminarji tega predavatelja:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih