1. 1. 2020 in nova definicija minimalne plače

Namen seminarja

Sprememba Zakona o minimalni plači (ZMinP-B) je bila v Državnem zboru republike Slovenije sprejeta že konec leta 2018 ter dne 24. 12. 2018 objavljena v Uradnem listu Republike Slovenije št. 83/2018. Spremenjena definicija minimalne plače pa se bo, na podlagi prehodnih določb, začela uporabljati s 1. 1. 2020. Na kakšen način je po novem opredeljena minimalna plača, kaj to pomeni za delodajalce in delavce in kakšen vpliv bo imela nova definicija minimalne plače na veljavne kolektivne pogodbe ter pravilnike o plačah, ki zavezujejo delodajalca, bo tema tokratnega seminarja. Če gre za tematiko, ki je pomembna tudi za delovanje vašega podjetja, potem vas vabimo, da se nam na seminarju pridružite.

Komu je namenjen

Seminar je namenjen kadrovikom, računovodjem, pravnikom, vodstvu družbe ter vsem, ki se pri svojem delu srečujejo s pravili, pomembnimi za pravilno definiranje plače delavca ter pripravo njenega obračuna.

Iz programa seminarja

1. Prenovljena definicija minimalne plače:

 • ZMinP-B in sprememba definicije minimalne plače;
 • Kaj se po 1. 1. 2020 še všteva v minimalno plačo?

2. Vpliv spremembe definicije na obveznosti delodajalca​:

 • razmerje med ZMinP in kolektivnimi pogodbami,
 • vpliv zakona na kolektivne pogodbe,
 • pregled nekaterih naključno izbranih kolektivnih pogodb
 • vplivi ZMinP na pravilnike delodajalcev, s katerimi urejajo višino dodatkov, nagrajevanj itd.
 • ...

Predavateljica bo odgovarjala na vsa vprašanja v povezavi z obravnavano tematiko seminarja, lahko pa ob prijavi vaša vprašanja predhodno pošljete na larisa.berginc@dahofer.si in prejmete odgovore na seminarju.

Cena vključuje:

 • gradivo,
 • jutranjo kavico,
 • pogostitev med odmori in
 • potrdilo o udeležbi.

Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje. Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri delovne dni pred izvedbo izobraževanja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.
 • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Če vam razpisani termini seminarja ne utrezajo in bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

DatumMestoCena  
29.1.2020Za ta termin žal ni več prostih mest.

Povprašajte po novem terminu seminarja
EUR + DDVZa ta termin žal ni več prostih mest.

Povprašajte po novem terminu seminarja
Za ta termin žal ni več prostih mest.

Povprašajte po novem terminu seminarja

Predavatelj/i

univ. dipl. prav., davčna svetovalka v družbi BDO Svetovanje d.o.o.. Diplomirala je na Pravni fakulteti v Ljubljani, trenutno pa se izobražuje na magistrskem študiju delovnega in socialnega prava na Pravni fakulteti v Ljubljani. Svetuje na področju dohodnine, davčnega postopka, gospodarskega in delovnega prava.

Potek seminarja

08.45 – 09.00 Dobrodošlica ob kavi

09.00 – 10.30 Predavanje I. del

10.30 – 10.15 Odmor s pogostitvijo in čas za druženje

10.15 – 12.00 Predavanje II. del s diskusijo

12.00 – Zaključek srečanja

Ta operacija je dostopna samo prijavljenim uporabnikom.
Prosimo, registrirajte se.
Reference:

»Vse super, energična predavateljica.«

»Zanimivo, veliko debate. (Mojca Manček, IP Central d.o.o.)«

»Zadovoljna z naborom informacij. (Vesna Cvelbar, Plastoform Šmarjeta d.o.o.)«

Drugi seminarji tega predavatelja:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih
-->