ZAKLJUČEK LETA IN DAVČNI OBRAČUN ZA KMETA – praktična delavnica

Namen seminarja

Čeprav je stalnica, da so prav za kmetijsko dejavnost objavljene spremembe tik pred zdajci, je prav, da že pred spremembami v poslovnih knjigah uredimo vse potrebno.

Na seminarju bomo pregledali primere knjiženja, sestavljali davčni obračun in se pogovorili o učinkih zalog na bilanco stanja.

Nikakor pa ne bomo pozabili na obračun socialnih prispevkov, ki so se spremenili s 1.1.2018.

Zadnjo uro seminarja bomo, kot običajno, pustili prostor za odgovore na vaša vprašanja, katere lahko že pred pričetkom seminarja pošljete organizatorju na larisa.berginc@dashofer.si.

Komu je namenjen

• knjigovodjem, računovodjem, računovodskim servisom, ki se pri delu srečujejo s problematiko kmečkih gospodinjstev
• nosilcem oziroma članom kmečkega gospodinjstva
• programerjem, ki pripravljajo programska orodja za spremljanje podatkov o kmečkem gospodinjstvu
• vsem ostalim, ki jih ta tematika zanima

Iz programa seminarja

1. Primeri knjiženj:

-          Obračun prispevkov za zavezanca z upoštevanjem dejstva, da prejema subvencionirane prispevke

-          Obračun prispevkov za družinske člane

-          Kako je z obračunom materialnih stroškov za zavezanca in člane KMG

-          Izdelali bomo obračun proizvodnje 

-          Pogovorili se bomo o metodah vrednotenja zalog in pravilne določitve vrednosti na presečni dan

-          Poračunali bomo odložene prihodke iz naslova prejetih nepovratnih sredstev

-          Pravilno umestili subvencije in prejeta nepovratna sredstva za tekoče leto

2. Sestava davčnega obračuna ter učinki zalog na bilanco stanja:

-          Na praktičnih primerih bomo sestavili davčni obračun

-          Se pogovorili o morebitnih olajšavah – kaj lahko in kaj ne

-          Se seznanili s potrebnimi znanji, ki jih bomo rabili pri tolmačenju zavezancu in zunanjim uporabnikom

-          Pregledali bomo postavke v bilanci poslovnega izida

-          Izdelali zaključne knjižbe

-          In leto zaključili s sestavo bilance stanja za kmetijsko gospodarstvo

3. Posebnosti poročanja za kmeta:

-          Kaj in kdaj poročam Fursu

-          Kaj in kdaj poročam Upravni enoti

-          Kaj, če kaj, poročam Ajpesu

Na seminarju bomo reševali praktične primere. Povabljeni k aktivnemu sodelovanju.

Cena vključuje:

  • gradivo,
  • jutranjo kavico,
  • pogostitev med odmori in
  • potrdilo o udeležbi.

Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje. Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

DatumMestoCena  
26.2.2018Opravičujemo se, toda na ta seminar se ni več mogoče prijaviti.

Povprašajte po novem terminu seminarja
190 EUR + DDVOpravičujemo se, toda na ta seminar se ni več mogoče prijaviti.

Povprašajte po novem terminu seminarja
Opravičujemo se, toda na ta seminar se ni več mogoče prijaviti.

Povprašajte po novem terminu seminarja

Predavatelj/i

Majda STREL, svetovalka in predavateljica, predvsem pa praktik, ki že vrsto let skrbi za urejeno knjigovodstvo za družbe, samostojne podjetnike, predvsem pa za kmete. Odlika predavateljice je v tem, da k problemu pristopa predvsem praktično, dileme rešuje na konkretnih primerih iz prakse.

Potek seminarja

09.00 - 09.15 Dobrodošlica ob jutranji kavi

09.15 - 11.00 Predavanje I. del z diskusijo

11.00 - 11.30 Odmor s pogostitvijo in priložnost za druženje

11.30 - 13.00 Predavanje II. del z diskusijo

Ta operacija je dostopna samo prijavljenim uporabnikom.
Prosimo, registrirajte se.

Drugi seminarji tega predavatelja:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih